top of page
manualna terapija
Dhatu Center vodi Rostislav Gubič, po poklicu zdravnik, specialist anesteziolog, specialist manualne terapije, specialist za akupunkturo, homeopat.
Član Asociacije osteopatskih in kiropraktičnih manualnih terapevtov (Ukrainian association of osteopathic and chiropractic manual therapists - UAOMT (http://www.uaomt.com), katera je članica FIMM (https://www.fimm-online.com)
(Mednarodna zveza za manualno / mišično-skeletno medicino);
Član 
Kanadskega združenja za fizioterapijo (CPA)
Član Mednarodnega združenja zdravnikov homeopatov (LMHI) http://www.lmhi.org)
Član Slovenskega homeopatskega društva (https://www.shd.si)
Član Ukrajinske  javne organizacije "Združenje homeopatov Ukrajine"
Zdravnik z več kot 20 letnimi izkušnjami in usposabljanjem na Tibetu
WHO
logo UAOMT
FIMM_edited manualna medicina
can_physother_ass
homeopatia ukraine
hahnemann homeopatija
shd

World Health Organization (Svetovna zdravstvena organizacija (op.prev.), v nadaljevanju: WHO je izdala odločbo s katero uradno priznava oblike alternativne medicine iz zdravstvenega stališča. Najpogostejše metode, ki jih za uporabo v klinični praksi priznava WHO, so akupunktura, fitoterapija (zeliščarstvo), homeopatija, razne vrste masaž, hipnoterapija, kiropraktika, osteopatija in nutritivna terapija.
Nekatere tehnike in terapije, včasih pojmovane kot alternativne, so bile dokazano uspešne in s tem sprejete v domeno konvencionalne medicine. En tak primer je kiropraktika, ki se sedaj pojavlja kot manualna medicina, ki je razširjena oblika terapije. V državah članicah Evropske unije nabolj razvita v Nemčiji, Veliki Britaniji, Avstriji,Švici, Franciji, ter v  ZDA, Kanadi, Avstraliji le manualna terapija  postane del komplementarne medicine.

V Sloveniji poleg manualne terapiji, akupunktura široko uporabljena metoda predvsem v protibolečinskih ambulantah in na nevroloških oddelkih v bolnicah.

ČLANKI
Spoznajmo manualno terapijo...
Kot že samo ime pove, je manualna terapija tista, ki se izvaja z rokami. Pomemben je torej dotik in ne zdravila, ki jih navadno uporabljamo pri raznovrstnih težavah. Kaj torej lahko zdravimo na tak način, katere vrste terapevtskih tehnik vključuje manualna terapija in kako učinkovite so? Torej, kako si lahko pomagamo z manualno terapijo?

Degenerativne distrofične spremembe v prsni hrbtenici....-  https://sl.keepingyourjointshealthy.com/ddi-pozvonochnika-chto-jeto-takoe.html

o centru
bottom of page