top of page
allergiya_leto2.jpg
preventiva in zdravljenje

Alergija na cvetni prah ali seneni nahod

Glede na razpoložljive podatke WHO (Svetovne zdravstvene organizacije) zavzemajo alergije četrto mesto na svetovni lestvici bolezni.
Prav tako so raziskave pokazale, da za alergijskim rinitisom oboleva nekje 20 % ljudi v razvitem svetu, pri 13 – 38 % bolnikov, ki se ne zdravijo, pa se pozneje razvije alergijska astma.

SIMPTOMI :

nadraženost in zaprtost nosu

izcedek iz nosu in pritiski v sinusih

občutljive in rdeče oči

srbenje v očeh

oči pogosto solzijo in natekajo

težave z grlom, kašelj

blaga bolečina in razdraženost

kihanje, zastoj

glavobol

utrujenost, zaspanost

Homeopatija je najbolj individualna metoda zdravljenja. Z osebnim pristopom obravnava pacienta celostno, izbira homeopatskega zdravila je odvisna od lastnosti posameznika na telesnem, duševnem in emocionalnem nivoju.

Homeopatija lahko pomaga lajšati tovrstne težave takoj, ko se pojavijo bolezenski znaki. Pri tem lahko glede na simptomatiko izbiramo med množico homeopatskih zdravil.

Homeopatska zdravila NE povzročajo zaspanosti, ki je znan stranski učinek številni antihistaminikov, ki se uporabljajo  z zdravljenje alergij v alopatski medicini. 

Homeopatija in homeopatska zdravila se uporablja tako za preprečevanje alergij kot zdravljenje že nastalih simptomov, tudi lahko kombinirajo s klasičnimi zdravili.

bottom of page